Aangekomen in Porto! - Reisverslag uit Porto, Portugal van gonnieenelke - WaarBenJij.nu Aangekomen in Porto! - Reisverslag uit Porto, Portugal van gonnieenelke - WaarBenJij.nu

Aangekomen in Porto!

Door: Gonnie en Elke

Blijf op de hoogte en volg

02 April 2006 | Portugal, Porto

Hallo Allemaal

Na een goede vlucht zijn we gisteren aangekomen in Porto! Onze kamers hebben gelukkig een raam, een douche met warm water, een lekker bedje en een goed slot op de deur....

Om jullie even jaloers te maken... de atlantische oceaan ligt om de hoek, het was 25 graden, zijn een beetje verbrand en de koele vinho verde op het terras met uitzicht op de rivier de douro smaakte heerlijk!

Onze eerste kennismaking met de portugese keuken was een uitdaging. De gerechten stonden zelfs niet in het portugese woordenboek, dus de moelas... wij dachten mosselen, bleken een deel van de kip te zijn. Het vlees was bruinig, smaakte lekker... maareh we weten nog steeds niet welk deel van de kip we nu gegeten hebben. Verder lekkere vistapas en zoute piment, hmmmm.

Verder hebben we Porto bezichtigd en kennisgemaakt met de portugese levensstijl. Alles op z´n tijd, de bus komt wanneer het de buschauffeur uitkomt, dit kan varieren van 1 keer in de 5 minuten tot 1 keer in de 2 uur. Hier is handig op ingespeeld... er bestaat geen vertrekschema. Daarnaast zijn we een attractie voor de Portugese bevolking, ze staren, wijzen en draaien zich om, om die 2 bleekscheten eens goed te bekijken. Dit doen ze zonder enig schaamtegevoel.

Ons huis... tja... we hebben na onze ervaring van afgelopen nacht al een paar oordoppen gekocht.

Dit was het voor nu, morgen gaan we voor het eerst naar de uni.

Groetjes Gonnie en Elke

• 02 April 2006 - 18:56

Jacolien:

Hey Gonnie en Elke!25 graden...dat klinkt heerlijk!Succes morgen op school!xxx Jacolien

• 02 April 2006 - 18:57

Noortje:

ooooh ben zo jaloers!! 25 graden... Hier is het maar 10 of zo.. brrrr... En regen. Veel plezier morgen op de uni! En vooral lekker rustig aan doen! Kusjes noortje

• 02 April 2006 - 18:57

Hanneke:

Fijn dat jullie goed aan zijn gekomen! Veel plezier en succes! Groetjes, Hanneke

• 02 April 2006 - 19:28

Deborah:

hey hey! leuk te horen dat het tot nu toe goed bevalt!! heel veel succes morgen en geniet van het mooie weer!! hier wordt het alleen maar weer kouder!! groetjes deborah

• 03 April 2006 - 06:33

Remco:

Gonnie, jij zult ook niet eens even vertellen dat je weg bent he !!
    Veel plezier in ieder geval daar samen en houd die site up-to-date he !!

Gr.
    Remco

• 03 April 2006 - 07:27

Ankie:

heeeeeeerlijk...wat klinkt dat allemaal goed! Hoop dat t op de uni ook leuk is. Liefs x

• 03 April 2006 - 08:29

Mieke:

Hoi meiden, 25 graden... jaloers ben ik zeker! En die douche op de kamer.. hoef je niet naakt door de gang te huppelen ;-). Leuke plaatjes hoor! Liefs Mieke

• 03 April 2006 - 09:55

Brigitte:

Hoi Meiden,
    Heerlijk hoor, ik ben echt jaloers. Ik hoop dat jullie eerste dag op de uni vandaag goed bevallen is. Doe maar lekker rustig aan en lekker genieten natuurlijk.
    Liefs Brigitte

• 03 April 2006 - 14:24

Karin En Harrie:

Leuke eerste foto's.We hopen dat jullie eerste dag op de uni ook goed bevalt.En.... stuur maar een beetje zon naar ons in Nederland.

• 03 April 2006 - 18:25

Marielle:

Jaloers helemaal niet. Wij hebben regen,een bad, eten waarvan we weten wat het is. Nee ons krijg julllie niet gek. Nee alle gekheid op een stokje ziet er goed uit. Amuseer jullie en geniet ervan.

Groetjes Marielle

• 03 April 2006 - 18:29

Wim Saskia En Justin:

hoi gonnie...pfffffff wat fijn daar zo....ach op mijn werk kijken ze ook naar die paar bleekscheten die er rond lopen hahahaha veel plezier en leer ze. groetjes wim sas en justin

• 03 April 2006 - 19:40

Petra:

klinkt goed!! de port ook al uitgeprobeerd?? en is het op de uni een beetje hetzelfde als in nijmegen?
    groetjes petra

• 03 April 2006 - 20:29

Pollie:

jullie hebben lekker weer! das anders dan hier! Geniet ervan!

• 03 April 2006 - 21:52

Maurice En Marie Jose:

hallo Gonnie en Elke.
    Bedankt voor het snelle mailtje en de leuke foto's.Het huis waarin jullie wonen is schitterend.Op de zee zijn wij wel een beetje jaloers,en over de temperatuur zullen wij het maar niet hebben,want hier vriest het vannacht.Wij wensen jullie veel plezier en succes.Groetjes en tot later.
    ps. erg mooie foto's.

• 04 April 2006 - 12:42

Kirsten:

dat ziet er goed uit. In het zonnetje, op een terrasje, aan de wijn. 't is wel wat anders als hier....drup drup en werken.

• 04 April 2006 - 13:32

Anne-margreet:

hé meiden, ben super jaloers op jullie, zit hier terwijl het net begint te hagelen jullie foto op het teras te bewonderen, grrrr. Geniet er maar lekker van.
    liefs Anne-Margreet

• 04 April 2006 - 17:15

Jorinde En Hanneke:

Hallo zonnige dames!
    Hier een berichtje uit het nog met sneeuw bedekte stockholm! Wij in de sneeuw jullie in de zon! De foto's zijn prachtig en die zee zo dichtbij is heerlijk natuurlijk!! Hebben jullie al gezwommen?? Wij zijn ook omringd met water, maar voordat we hier kunnen zwemmen zijn we aan het einde van onze stage...Heel veel plezier de aankomende weken, groetjes Hanneke en Jorinde
    (ps: onze site is www.joenhaninzweden.waarbenjij.nu !)