Dutch dinner enzo - Reisverslag uit Porto, Portugal van gonnieenelke - WaarBenJij.nu Dutch dinner enzo - Reisverslag uit Porto, Portugal van gonnieenelke - WaarBenJij.nu

Dutch dinner enzo

Door: Elke en Gonnie

Blijf op de hoogte en volg

19 Juni 2006 | Portugal, Porto

Hallo allemaal!!

Zoals de titel van het berichtje iedereen wel al zal doen vermoeden: we hebben een kook-/eetweek achter de rug...
De week begon dinsdag (eigenlijk maandag al) met ons "Dutch dinner". Iedere nationaliteit in ons huis "moet" een keer koken en aangezien wij als laatsten in het huis kwamen wonen moesten wij er dus ook aan geloven...Voor 30 man eten koken!!!
We hebben soep met balletjes als voorgerecht gemaakt, erna hadden we tradidioneel Limburgs "zoervleis" en als toetje appelflappen.
Woensdag hadden we een dag de tijd om te gaan shoppen voor donderdag, want toen was het tijd om onze vrienden van tandheelkunde te bedanken met een barbeque. Het was niet echt barbeque weer (ja, inderdaad; in Nederland was het afgelopen week stukken warmer!!!), maar dat mocht de pret niet drukken...Erna nog koffie drinken in de VIP ruimte van onze security meneer (we waren immers doctorandus... ;-) )en caipirinha's drinken op het strand. De stemming zat er zo goed in dat we toen verder naar een discotheek op stap zijn gegaan.
Vrijdag kwamen de vriendinnen van Elke langs en we hebben hun verrast met een inktvissenschotel. 's Avonds eindelijk tijd om te relaxen, want we hoefden de rest van het weekend niet meer voor eten te zorgen!
Zaterdag hebben we lekker cultureel gedaan (de meiden hebben alle winkeltjes van Porto gezien). Later hebben we de stapavond ingeluid met de beste bodem die je in Porto kan krijgen: Francesinha. De overgebleven energie konden we kwijt in Bazaar (een erg mooie discotheek in het centrum van Porto).
Omdat we niet de indruk wilden wekken dat we hier alleen maar shoppen, zijn we zondag een heuse rivercruise op de douro gaan maken (tussen alle Nederlandse 65+ toeristen...)
Het weekend werd afgesloten met een heerlijke avond in een (voor Portugezen belachelijk duur en hip) restaurant aan het strand met een flink aantal Vinho verdes erbij!
Kortom een goed einde van een super week (en tijd voor wat meer beweging ;-) )

Groetjes Elke en Gonnie

• 19 Juni 2006 - 20:07

Sjoukje:

Het was een heel goed weekend. Bedankt voor jullie goede voorbereiding en gastvrijheid! Op naar het volgende lustrum... X!

• 19 Juni 2006 - 20:08

Marie-jose En Maurice:

hallo Gonnie,zo te lezen gaat het gelukkig goed met je.Wat een werk koken voor 30 personen,heb je wel met een halve koe moeten slepen,ha ha wij zien het al gebeuren.wij hopen dat de laatste weken ook zo super verlopen.wij tellen samen met Paul de dagen af,ik geloof dat Paul zelfs de uren telt. liefs en groetjes Maurice en Marie-Jose.

• 19 Juni 2006 - 20:31

Jacolien:

Leuk toch, lekker eten? xxx

• 19 Juni 2006 - 20:45

Jolene:

Hey Elke en Gonnie!! Ik heb net jullie foto's zitten bekijken; ECHT SUPER GAAF!!! Ik ben jalours op jullie! Zo te zien hebben jullie het enorm naar jullie zin daarzo. Ik weet niet precies wanneer jullie terug komen maar geniet er nog maar ff lekker van. Op THK gaat alles zijn gangetje. Bijna vakantie, daar zijn de meeste wel aan toe. Er studeren er niet heel veel af in juni. Nou meiden veel plezier nog!
    Groetjes Jolene

• 21 Juni 2006 - 13:08

Kirsten En Finn:

Bah Elke, wat zie je er bruin uit. Wij zijn allemaal nog melkflessen hier. Tot binnenkort. vvvvvvvdzgfooooooop
    rrrrrr

• 22 Juni 2006 - 15:00

Petra:

hallo gonnie en elke,

het was echt een super weekendje!!! leuke foto's, ik heb er ook nog een aantal, die zie je wel in Nederland. Geniet nog van de laatste dagen in Porto!!
    Tot snel, liefs petra

• 23 Juni 2006 - 13:09

Crit (Pap En Opa Van Maurice En Finn ):

Als ik zo je verslagen en foto's bekijk, heb jij een prachtige tijd daar in Portugal;amuseer je nog en tot ziens !

• 23 Juni 2006 - 22:36

Mieke:

Hey dames, jammer van de regen, geniet nog van jullie laatste dagen daar, ik mis julie wel hoor! Dikke zoen Mika vanuit Nica