Weekendje Coimbra en Braga?? - Reisverslag uit Porto, Portugal van gonnieenelke - WaarBenJij.nu Weekendje Coimbra en Braga?? - Reisverslag uit Porto, Portugal van gonnieenelke - WaarBenJij.nu

Weekendje Coimbra en Braga??

Door: Elke en Gonnie

Blijf op de hoogte en volg

16 Mei 2006 | Portugal, Porto

Hallo allemaal,

Zoals jullie hebben gelezen was het plan voor dit weekend om naar Coimbra en Braga te gaan.
Zaterdagmorgen op tijd uit de veren en rond half tien zaten we in de trein op weg naar Coimbra. Coimbra staat bekend als universiteitsstad. Daar zijn we dus ook meteen naartoe gegaan. Na een flinke klim bergopwaarts kwamen we aan op het oude universiteitsplein. Een heel mooi en rustgevende sfeer straalde van dat plein af. Aan het plein lag onder andere een bibliotheek in Barokstijl die wij hebben bezocht. Het leek alsof we in een Harry Potterfilm terecht waren gekomen....meters hoge rijen zeer oude boeken!!!
Tegen de middag hebben we de schaduw opgezocht in de 400 jaar oude botanische tuin van Coimbra. Het is echt ongeloofelijk om te zien hoe enorm een boom kan groeien in 400 jaar!
Vervolgens nog wat gedronken (en alweer geshopt!) in de stad, toen maar weer op weg naar huis want de volgende dag zou een lange dag worden.....
Op naar Braga! Het begon al goed, want we hadden de bus en (daardoor ook) de trein gemist... Volgende trein zou pas veel later gaan, dus we hebben de plannen gewijzigd en zouden via Guimaraes naar Braga gaan. Oke, na twee uur in Guimaraes te hebben gewandeld waren we net op tijd voor de trein richting Braga. Helaas hadden we niet goed gekeken, dus in ons "overstapgat" bleek dat de trein naar Braga voorlopig niet zou komen....
Uiteindelijk toch een trein genomen en om vijf uur dan toch in Braga!!!! Ondertussen was het weer slechter geworden en omdat we moe waren van al dat reizen hebben we de eerste 10 meter van Braga gezien en maar weer snel terug in de trein gestapt op weg naar huis....
Oke, druk weekend dus: nu weer een volle week met tandheelkunde, dus we zijn weer goed aan de slag!!

Groetjes Elke en Gonnie

• 16 Mei 2006 - 11:07

Hanneke:

Ook hier is het weer slechter geworden... Bah.
    Mooie foto's!
    Grts Hanneke

• 16 Mei 2006 - 11:54

Linda:

Nog maar een paar weekjes.... en dan kunnen wij het ook alllemaal zien! Heb er onwijs veel zin in. Hasta pronto! (sorry, portugees kan ik niet)

• 16 Mei 2006 - 12:14

Jacolien:

Leuk he, zowel toerist zijn als student! xxx

• 16 Mei 2006 - 12:34

Ankie:

waaw, wat een prachtig kasteel en idd net een bibliotheek uit de films van Harry Potter. Heb net ook even de foto's bekeken van het vorige bericht (dat ik om een of andere reden gemist had?!) Erg mooie jurk Elke. Van de borsthaar(loze?) docent was weinig borsthaar te zien in dat sjieke pak ha ha. Ik zou willen dat ze hier in NL ook een Queima invoeren. Lijkt me echt vet gaaf!!! Geniet nog van alles,voor dat jullie t weten ben je weer terug. Liefs xxx

• 16 Mei 2006 - 12:40

Vivian:

Heey Gonnie,

Leuk dat er weer foto's op staan en met die regen hier ben ik wel een beetje jaloers hoor!
    Geniet nog maar van de laatste paar weken mooi weer!

Kus van je zusje

• 16 Mei 2006 - 13:44

Mieke:

Hey dames! Wat een mooie plaatjes, ziet er allemaal erg zonnig uit ;-). Hier zijn de laatste voorbereiden gaande voor Nica, wel jammer dat we jullie net missen, Kus Mieke

• 16 Mei 2006 - 16:30

Noortje:

Heeej gonnie en elke! Echt erg relaxte foto's... En ze hebben daar wel echt FIJNE galajurken zeg..!! Lekker uitbundig!
    Tot wanneer blijven jullie eigenlijk? Ik vlieg 3 juli naar pretoria, zie ik jullie dan nog? x noor

• 17 Mei 2006 - 15:06

Gonnie:

Heey Noor,
    Zo te horen gaan wij Mieke en jou net mislopen...Wij komen 2 juli terug. Alvast heel veel plezier en laat maar horen op welke site jullie te volgen zijn!!!
    xxx

• 22 Mei 2006 - 08:33

Bregje:

Hallo Gonnie en Elke,
    Ziet er nog steeds erg goed uit daar. In Nederland is het weer inmiddels stormachtig. Jullie hebben nog lekker een maandje daar, en als jullie terug zijn dan is het hier ook zomer. Goed gepland!!! Ik zou stage hebben komende drie weken, maar ze hebben twee mensen gepland dus misschien gaat het niet door. Ben ik erg van aan het balen.O ja Gonnie Slagter is nu definitief weg bij CBT

• 22 Mei 2006 - 09:28

Justin Reinartz:

Hoi Tante Gonnie,

Ik vind het heel erg leuk dat jij een eigen site hebt over je avonturen in Portugal. Maar..... ik heb nu ook mijn eigen site over alle avonturen in mijn leven. Dus als je eens tijd hebt moet je zeker even gaan kijken.

www.justinreinartz.nl

Verder gaat alles heel goed met mij. Ik hoop met jou ook.
    Je zult wel verbaasd zijn hoeveel ik ben gegroeid sinds je weg bent gegaan.

Ok voor nu ga ik weer stoppen. Je krijgt de groetjes van papa en mama

Tot gauw!

Liefs